Pagina's

zaterdag 23 juni 2012

MidZomer Pavlova



































































































































































































































Naar een recept uit Allerhande

6 eieren, gesplitst
350g fijne kristalsuiker
1el maizena
3 el bietensap (Zonnatura)
1 citroen schoongeboend
500g aardbeien
slagroom

Verwarm de oven op 150C
Klop de eiwitten stijf met de suiker en een mespunt zout
Schaal eerst ontvetten met een halve citroen
Ik, de luilak, klopte met de keukenrobot
De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop kunt houden en het goedje erin blijft zitten
Sla de maizena en de bietensap er doorheen
Leg bakpapier op de bakplaat en schep eiwit erop
Oven terug zetten naar 140C
Bak de Pavlova in 2 uur gaar
Oven uit zetten en nog een half uur laten staan
Er uit halen en nog een uur verder laten afkoelen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen
Pers de citroen uit en doe de in stukjes gesneden aardbeien erbij

Slagroom op de afgekoelde Pavlova smeren, aardbeien erop en direct serveren

22 opmerkingen:

  1. Heerlijk Daan. Pavlova is één van mijn favorietjes. Zalig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat lijkt mij niet verkeerd om te eten :)
    Ik maakte vorige week ook eiwitschuimpjes; jummm!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mjammie dat had je wel mogen laten weten hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat ziet het er heerlijk uit! Jammer dat de winkels morgen dicht zijn..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is ook onze topper. Ziet er fabelhaftig uit en is geen werk. Zo hebben wij dat graag! Dit weekend maak ik 'em voor het eerst in wéken 'ns niet en schuif ik voor de verandering eens bij een ander aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmmm, alles met aardbeien is zó lekkerrrr! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit recept ga ik 'ns bij onze taart- en koekenbakker (Marnix) onder de neus duwen...
    Oh wacht: eerst moet 'ie afstuderen! ;-D
    Maar: daarna.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hopperdepop en op is de taart :-)....xxSas, mail komt er zo aan..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohhh dat ziet er heerlijk uit zeg! Zou je bijna vergeten dat het buiten geen zomer is :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hmmm dat ziet er lekker uit! snel eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. zier er heerlijk uit.
    mooie foto die eerste van rover.
    en wat heeft wolf een vrolijke vork (of lepel) om zijn lekkers mee op te eten.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Och dit is wel heel toevallig, ik had net de gedachte om nu eindelijk is pavlova te maken met vers fruit uit eigen tuin. En ja, op deze foto is Rover nog meer familie van het meisje van IJswagen uit Bels, twee druppels!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dankje voor deze geweldige tip! Ik heb het vandaag gemaakt voor mijn verjaardag en het was een groot succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. ehhhh
    wat doe je met de geraspte citroen??
    het lijkt me heerlijk, ga hem/haar morgen maken.
    groet tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. oeh ja, die hoort door de citroensapmarinade waar je de aardbeien in zet (maar ik vergat het niet alleen op te schrijven, ik vergat het er ook bij te doen ;-))

    Eet smakelijk voor morgen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. EN een dikke proficiat met je verjaardag Evelien :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik heb dit laatst ook gemaakt, uit de Allerhande toch? het verbaasde me hoeveel suiker erin ging....er is hier ook enorm van gesmuld.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Dat ga ik eens zonder suiker proberen , lijkt me erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel :-)