maandag 9 mei 2011

Wolf test ...













Sponsoring: wel of niet? wat vinden jullie?

Zo kregen we bij de post een doos spulletjes om te testen

De grootste hit was het snackbakje
Rozijntjes, fruit, crackertjes, kaas
alles bleef mooi in het bakje of in Wolf's buik

p.s Ik mag er vijf weggeven
Laat een berichtje achter over deze Give Away op de
Nuby Facebookpagina (klik)
Over twee weken (23 mei) worden de winnaars daar bekend gemaakt

32 opmerkingen:

Martine zei

Wat vind je zelf? :)
XX

Knoopjes zei

Over de sponsering: geen idee!
Maar Wolf doet het weer met volle overtuiging! Wat is het een lekker jochie met z'n snackbakje!
xoxox

vicarno's mama zei

Hihi!!! Sponsoring, altijd moeilijk....
Wolf is wel de max!!!

flowtops zei

Wolf is leuk, sponsoring sucks (vind ik). Ik ken heel wat (Amerikaanse) bloggers die eerst heel grappig, lief, leuk, diepzinnig danwel menselijk waren, maar na verloop van tijd door sponsoring en reclame op de site een soort fabriek werden. Dan haak je als lezer af. Je bent dan geen deelgenoot meer, maar toeschouwer. Dat staat haaks op bloggen (vind ik).

Sigrid zei

Jij moet doen waar jij je goed bij voelt..
Ik kreeg een tijd geleden ook een mail van Nuby, ik heb het niet gedaan. En waarom niet?
Het is mijn blog en ik wil graag dat laten zien wat ik leuk vind. Daarnaast gebruiken wij ook geen speciale babyspullen meer ;-)

Is de eerste foto in de pipowagen? (' dag bloem...')

Greetje zei

Al is het alleen maar om de lieve

foto's.........:)

Ciska zei

Wat verwachten ze terug van de sponsoring? En idd je moet doen waar je je goed bij voelt. Lijkt me super handig zo'n bakje hier rollen de druiven in de tuin door het zand of ook heel leuk: terwijl we zitten te wachten bij zwemles over de grond voor de derde keer......zucht. Lijkt me wel een uitvinding zo'n bakje.
Leuke tekening hieronder, slaap je slecht de laatste tijd?

Daan zei

@ Ciska; slapen is er even niet bij, hoewel vannacht weer wat beter gelukkig (wiebelbenen, kramp, maagzuur, volle kop ;-) u kent het wel)

en het bakje is echt berehandig, zelfs voor op school

Ella zei

Neehee, geen sponsoring!
Maar ja, het is jouw blog hè, wat vind jij?

Ella

Daan zei

hihi, ik geraak er niet uit daarom vraag ik het aan jullie ;-)

Roos zei

Nou, Nuby heeft mij nog niet gemaild hahaha ;-)

Jouw foto's zijn uniek, daar hoeven wat mij betreft geen betaalde producten aan toe te worden gevoegd. Het verandert zó de toon van je blog. Je eigen stempels en creaties, da's natuurlijk wat anders.

Ik mompel een bescheiden 'nee'...

OrangeFarmhouse zei

ik blijf het zelf ook een lastige keuze vinden, zolang je kunt schrijven wat je wilt en je producten ook echt zelf zou gebruiken/kopen denk ik dat er niets mis mee is. Gewoon jezelf blijven, als dat kan zeg ik ja.

nina zei

Ha Daan,

Ik heb er wel ideeën over, maar uiteraard is het voor iedereen persoonlijk... Ik heb wel betaalde advertenties op mijn blog, maar die zitten in een heel duidelijk vakje in de zijkolom. Ik wil geen enkele beïnvloeding van mijn 'inhoud' door commercieel gedoe, dus ik zal nooit tegen betaling (geld of natura) dingen gaan aanraden aan mijn lezers. Mijn blog =ik, en het moet alleen gaan over wat bij mij past. Ik ontvang heel veel verzoeken van mensen of ik niet eens wat kan plaatsen over hun werk/producten, maar dat doe ik bijna nooit, tenzij het echt iets is wat ik zo mooi vind dat ik er vanuit mezelf iets over wil posten. Ik denk dat de identiteit van je blog verloren gaat wanneer je te veel commercie 'binnenlaat'.

Dat gezegd hebbende heeft het stiekem natuurlijk ook wel iets te maken met het 'soort' commercie. Tot nu toe krijg ik eigenlijk alleen maar verzoeken en aanbiedingen van rare dingen zoals makelaars en in mijn ogen oninteressante massaproducten. Die passen helemaal niet bij wat ik doe. Maar als er iets heel leuks voorbij zou komen (bijv. dat ik allemaal mooie Japanse craftboekjes weg zou mogen geven oid), dan zou mijn stellige overtuiging misschien wel wat beginnen te wankelen... ;)

Het is dus allemaal niet zo zwart-wit, maar ik denk wel dat je je er te allen tijde van bewust moet zijn dat dit soort dingen een hellend vlak opleveren. Duidelijke grenzen voor jezelf kunnen dan handig zijn. Persoonlijk vind ik een giveaway van dit soort producten niet echt in de lijn van jouw blog passen (en als ik dit soort dingen vaak op mijn favoriete blogs tegenkom ben ik op een gegeven moment geneigd af te haken), maar uiteraard is dat uiteindelijk een keuze die jij moet maken!

Anoniem zei

JA DAAN DOEN!!

en dat bakske super handig voor mijn sloddervos. meneer Fender

dikke kussen missvanham

Anoniem zei

Lastige Daan! Ik heb er op zich niets principieels op tegen, maarrrrr....ik bezocht 'vroeger' trouw Soulemama en sinds daar zoveel sponsoring is ben ik wel afgehaakt, omdat de blog me nu minder van haar laat zien, wat ik juist zo leuk vond. Maar je moet doen waar jij je goed bij voelt! Snoeperige plaatjes van grote Wolf weer!-X-
Karin

Fienke zei

Voor mij vind ik het zo helemaal niet bij jouw blog passen, maarrrr het is jouw blog, dus jij mag het zeggen!
:-)

marieke zei

Wolf is weer stoer èn schattig tegelijk! Het is toch geen definitieve keuze, dat sponsoren? Nuby dank ik op mijn knietjes voor de enige fles waar Warre wel uit wilde drinken, na flink wat gekolfde melk die in de gootsteen verdween! Dussss een uitzondering zou ik wel durven naken, zolang je nergens aan vastzit!
En zo'n bakje, mmm... ik zie een zelfgemaakt universeel deksel met elastiek! Beter goed gejat...

Karin zei

Ik ben ook wel afgehaakt bij bepaalde blogs als er steeds meer sponsorpraatjes werden gehouden. Ik ben zelf gewoon niet zo geinteresseerd in allerhande producten, ik bezoek blogs voor de mensen erachter, de emotie, het verhaal. Daarom heb ik zelf ook geen reclame of sponsoring op mijn blog. Het past er niet bij.

Jij hebt een heel eigen stijl van foto's en verhaaltjes. Ik zou het jammer vinden als dat zou veranderen. Maar natuurlijk is en blijft dit jouw blog en jijzelf zult in de loop der tijd ook veranderen. Dus als iets (wat dan ook, dus ook sponsoring) past bij jou op een bepaald moment, dan moet je gewoon doen wat lekker voelt, lijkt me. Jij bent leuk om jou. En dat zul je vast altijd blijven.

Sterkte met de wiebelbenen enzo!

MUS zei

ha dikke-buik-daan! gewoon je gevoel volgen, en voor mezelf helpt dan altijd… #bijtwijfelnietdoen!! ;)

ik kreeg een tijdje terug ook van nuby het verzoek. maar dan voor de flessen. om verschillende redenen ben ik er niet op in gegaan.
wat nina schreef komt daar grotendeels mee overeen + daarnaast ons meisje eerst maar fijn aan de bv en straks mss tommee tippee voor afgekolfde melk. omdat die bij roemer (hij wilde alleen borst, …logisch ook) zo goed beviel ;).

ps lieve foto (de een na laatste) van kleine wolf. oooh en ik weet dat als over een paar weken jullie meisje er is, dit kleine jongetje ineens zoooo groot lijkt ;)

Judith zei

Zoals gezegd is het jouw blog dus moet je het zelf bepalen, maar ik zou zeggen: geen sponsoring!
Ik vind het niet bij de aard van een persoonlijke blog passen om producten te testen en daarover te rapporteren. Iemand noemde het al maar ook ik heb veel (buitenlandse) blogs daardoor zien veranderen in negatieve zin. Zou het heel erg jammer vinden als je hieraan ten onder zou gaan. Dit geldt uiteraard niet voor je eigen producten of die van je man!

mir zei

Handig bakkie zeg!! Goeie tip!
lekker ventje die Wolf, mannetje al he! Straks niet meer de jongste, tjee.

Mijn mening over sponsoring? (het houd in dat er een advertentie/reclame van nuby op je blog komt??) Tsja, ik zou er zelf geloof ik niet voor kiezen.
Ik denk dat ze al in hun handjes mogen knijpen dat jij hun product hier tipt ;-)

gr Mir

Daan zei

@sigrid : ja de eerste foto's in de Pipowagen :-)

Daan zei

Nu schreef ik wel vaker over producten/adresjes/etc maar dat kwam uit mijzelf, zoals jij als schijft Nina.

en ook ik werd wel vaker benaderd maar dan paste het niet bij mij/mijn blog.

Nu dacht ik dat het ook leuk is om dingen weg te geven en paste het wel bij Wolf en het bakje bleek berehandig.

Ach zo'n vaart zal het niet lopen maar inderdaad, Karin, bij Soulemama kom ik ook niet meer door de vele gesponsorde blogposts.

Aan de andere kant vind ik ook veel leuks en goede tips op gesponsorde blogs en hebben de sponsors veel aan mening/ervaring van gebruikers.

Het is voor mij denk ik een beetje wat jij schrijft, Nina.

@ Mir: nee geen flashyreclame, maar een testblogje zoals dit

Daan zei

Wel leuk om hier eens met medebloggers over te bomen :-)

Paul, Esther, Saskia én Hessel zei

Ik heb er geen moeite mee hoor. Je prijst niet iets aan om het aanprijzen. Ze vragen je of het handig is, jij (ehh nou ja je mooie zoon)test en vindt ja. No problem wat mij betreft.

Als je nou een wandelende reclamezuil ging worden, maar dat zit volgens mij helemaal niet in je.

Iris zei

Weloverwogen en slimme post Nina! Ik kijk op blogs niet alleen om de verhalen, maar ook ter inspiratie. En daar horen ook producten bij. Mits het bij je past en je het (be)schrijft vanuit jezelf lijkt het mij alleen maar leuk. Je mag toch ook de vruchten plukken van je werk? En zoals anderen al schreven, jij bent volgens mij geen type om je te laten verblinden door commercie. Dus wat mij betreft: blijf bij jezelf maar gebruik maken van leuke mogelijkheden!

Ladyknit zei

Zo verweven in een post heb ik er geen moeite mee, mits het geen hosannaverhalen worden maar eerlijke ervaringen.

Nien. zei

Tja... lastig geval!

Erg leuk natuurlijk om spullen uit te mogen testen (en kijken naar een testende Wolf is ook geen straf) maar wat als je voor je gevoel niets anders kunt dan een product afkraken... of als er te veel gevraagd wordt (als tegenprestatie). Ik zou er wel voor zorgen dat je per geval kunt beslissen en altijd een nee kunt blijven verkopen.
En ik zou altijd duidelijk vermelden wanneer iets op het blog vermeld wordt en/of op foto's voorkomt omdát het getest is/wordt. Wel zo eerlijk. ;-) En lezers prikken er toch wel doorheen. Denk aan de kookprogramma's en de soaps en shows op televisie: je hebt als kijker meteen door wanneer een product (een zak chips, een kopje soep...) te overdreven lang en te overduidelijk aanwezig in beeld is. ;-)

Beslissing is aan jullie, natuurlijk! Maar blijf alsjeblieft jullie zelf...

Nicolet zei

wat een geinig bakje, Reuze handig bij kleine snoepers die ook druk zijn met spelen ed. En sponsoring,tja een beetje wat Nien zegt. Als het product je zelf aanspreekt om uit te proberen waarom niet. Houd je eigen gevoel in de gaten en dan komt het vast goed

Nien. zei

Slim en smerig tegelijk, trouwens: van bedrijven om bloggers aan te schrijven om hun producten tussen de regels door te promoten..!

Persoonlijk houd ik er een vieze smaak van in mijn mond aan over - hoe handig me dat bakje ook lijkt...

Hiskia zei

Eerlijk schrijven en dan kun je bij mij heel wat potjes breken, maar het is inderdaad niet meteen wat ik verwacht hier. Maar je pakt het wel Maandag Daandags aan ;-)

Octavie zei

Ik ben niet zo vies van commercie, mits ik eerlijk kan zijn in een review. Ik wil per se geen advertenties op mijn log want dat gaat ten koste van mijn lay out en mijn lay out is wel mijn product. Maar zo nu en dan een stukje schrijven, op mijn manier, over een product wat me aanspreekt, waarom niet. Ik vind de door jou gekozen manier een prima oplossing, hoor. Stuit me totaal niet tegen de borst.