maandag 9 januari 2012

Maantje's Mutsje TutorialVicarno's Mama haakte Maantje's mooie vestje
ByMiekk vind je een heel handige Haakcursus

32 opmerkingen:

Nienke Weick zei

Geloof dat Otis verliefd is op jouw dochter. Hij vergeet zijn fles zelfs.

En ik ga binnenkort eens zitten voor zo'n fijne muts. Heb meteen weer haakzin!

Anoniem zei

Hoeveel centimeter is dat bv bij Maantje?? Ik wil het mutsje graag maken als verrassing voor een baby die er bijna is. Wat een leuk mutsje, staat berelief! Bedankt voor de beschrijving. Groet Diane

L zei

Wat een schattig mutsje!
Helaas heb ik echt twee linkerhanden wat handwerken enz. betreft....maar ik geniet van alle leuke dingen die hier voorbij komen!

Greetje zei

Daan, een leuk mutsje, maar de foto's.............daar heb ik geen woorden voor, zo lief.

Annemiek zei

Super! Mutsje, wol en vestje. Maar dat meisje is echt het allersuperst!

JoChapeau zei

Zo'n schatje met dat lieve mutsje !

Bienemize zei

Oh wat is ze toch een droppie!!
Prachtige foto,s ook weer!!

Jeugdbegeleiders Cursus Drenthe zei

Ik vergeet al die steken gelijk... wat is het toch een prachtig Maantje

Daan zei

Diane ik zal straks even nameten :-)

Daan zei

@ Nien; Maantje kijkt ook verdacht veel naar Otis' foto op het kaartenlijntje in de keuken ;-)

Wien zei

Grappig toeval: heb net gister een logeerpartijtje gepland met mijn eveneens zwangere nicht/vriendin, bij haar moeder. Om te leren haken! Want het leek me zo leuk om zelf een mutsje voor mini-mensje te haken! :)

Linda zei

Lief, dat mutsje en het Maantje.

MiM zei

Wat een lief kaboutertje! Liefs MiM

Sigrid zei

Oh, wat een mooi Meisje, vestje, pop én mutsjes!
En alles zelfgemaakt, toch?

tessa zei

oh hoe lief!
je raakt op slag verliefd op zo'n klein kaboutertje.
en zit ze ook al los! hoe knap vind ik dat.

Priscilla zei

Helaas kan ik niet haken.... Maar, wil wel dolgraag een patroon van pop haar klerenn!!!

Liene zei

Oh, wat heb je dat mooi gehaakt Daan. Dat vestje heeft Vicarno's Mama heel mooi gemaakt. Heel mooi geheel. Maantje heeft zo'n mooi eigen gezichtje!

Anoniem zei

voorzichtig meten hè, dat kleine koppie..;)
Diane

Simone zei

Hoi Daan;
Ik vind het een prachtige mutsje hoor, maar kan het zijn dat jij een zwak hebt voor mutsjes? of is jullie huis wat koud (goede reden voor mutsen op een kaal bolletje) of krijg je gewoon heel veel mutsjes? Want als ik alleen al op de eerste twee pagina's van je blog kijk dan tel ik 8 verschillende mutsen bij Maantje in totaal...
Heb je dan een speciale mutsenlade? Je ziet, het roept bij mij allemaal vragen op... het vestje is super lief en de pop....
Enfin, het is maar een opmerking, een hele fijne dag toegewenst, lieve groeten.

Daan zei

Ha, ja, betrapt, ik ben Groot Mutsjesverzamelaar ;-) plus een oud, koud huis en babietjes 'metzonderhaar' dus eigenlijk altijd mutsjes op binnen en buiten.

En dan vind ik het ook nog heel leuk om mutsjes te maken dus inderdaad een heuse Mutsjesmand, alleen al voor de Mutsjes van Maantje Piet.

De andere kinderen zijn ook dol op hoofddeksels en hebben elk ook een heuse collectie hoedjes en mutsjes.

Liefs!

Daan zei

Diane, ik maakte een pasgeboren versie (ik moet nog even horen of het mutsje ook echt past ... ;-) )

pasgeboren:
11 cm breed
lap 32 cm lang
en dan nog het dunne randje

dan zoek ik nu Maantje's maat even op
dus zeg pak hem beet 6-12 maanden

Daan zei

Maantje ligt te slapen met muts bij Jan ....

ik gebruikte rico organic wool voor pendikte 7 maar gebruikte een haaknaald maat 5, voor het randje gebruikte ik wol (dunnere, penmaat 4 denk ik) van Greetje Penning

tessa zei

ik moest erg lachen om het mutsjesbericht. ook ik, en gelukkig alle drie de jongens ook, ben dol op mutsen en petten. guus heeft misschien wel een stuk of twintig verschillende. en dan nog een kist vol petten en mutsen voor de twee groten. begrijp je mutsenliefde heel goed. kleine babyhoofdje (zonder haar) worden er zo mogelijk nóg liever van. je kunt er naar mijn weten niet genoeg van hebben. ik kan ze helaas niet zelf maken, zo knap als jij dat doet...

Anoniem zei

ha, dankje Daan, pasgeboren is goed genoeg hoor. Dan weet ik in ieder geval dat ie niet kleiner moet worden dan die maat. Is voor mij al meer dan 14 jaar geleden dat ik een mutsje maakte voor de jongste. van alles bewaard, maar mutsjes zijn allemaal doorgegeven. mijn zonen waren ook altijd dol op mutsen en hoeden en lopen er alledrie nog steeds graag mee rond. Dankjewel voor de moeite.
Groeten Diane

Anoniem zei

Hoi Daan,
Wat een prachtig blog toch, ik volg je al een tijdje, en ben net zelf begonnen met naailes, nu vroeg ik me af waar je die mooie mutsjes haalt/welk patroon je gebruikt en waar je de stof vandaan hebt...

Veel groetjes Anne

Simone zei

Onze dochters waren ontzettend lang kaal. Dan kwam ik thuis, deed de muts af en dan schrok ik soms: "oh ja ze is kaal." Moest ik dan ook wel weer lachen om mezelf.

De dochter van vrienden van ons heeft ook heel lang geen haar gehad, haar opa zei daarover: "ze is nog aan het kiezen of het haartjes of veertjes moeten worden."

Een driehoekig hoofddoekje van tricot (voor de rek, kun je dan ook de knoop in laten) stond ook altijd heel erg leuk vond ik.

Groen gedoe zei

Ik kan niet haken..zo erg. Ga iemand strikken hiervoor...

Cora Verhagen zei

Ohhh, wat leuk en goed te doen. Dit ga ik uitproberen! Bedankt!!

Unknown zei

Dit is niet het kindje van je zus toch? Dat gaat echt veel te snel dan! Ik heb ook een paar keer zoiets 'gepind', maar er verder niet goed naar gekeken en zie nu dat het niet heel ingewikkeld is dus daar moet ik wat mee doen, in het rood natuurlijk :-)

Daan zei

Nee, dit is Maantje Piet een poosje geleden ;-) het is echt heel makkelijk. Ik maak nu een grotere versie (want ja het gaat veel te hard ;-) ) en maak zeker een rode :-)

Tiene zei

Dag Daan ik maakte gisteren dit mutsje, waar rijg ik het koordje door? langs de kant waar de nek zit? of langs boven waar de wenkbrauwen zitten? ik zie ht niet zo goed op de tekening. ik reeg het nu langs de wenkbrauwen maar denk dat het verkeerd is

Daan zei

@tiene in het nekje :-)