vrijdag 13 november 2015

T.H. de Wei // De Jongens
T.H. de Wei maakte een bijzondere voorstelling
Ik mocht de foto voor het affiche maken
Rover poseren en dat deed hij graag

Een poëtische voorstelling over jongens en meisjes
en wat dat dan is, jongen of meisje
en of dat uit maakt

De voorstelling speelde al een première
en verdient het om vaker en veel en nog vaker gespeeld te worden
Dus boek die voorstelling, berebeste Theaterdirecteuren!
Dat kan bij Buro Bannik

Op 29 april 2016 gaat het stuk in Duitsland in première
in het Duits en geproduceerd door Theaterhaus Frankfurt

en Rover?
Rover is Rover
Eigenlijk heel simpel!

Volg T.H. de Wei op Facebook

foto's kranten artikel: T.H. de Wei

9 opmerkingen:

Sanderijn zei

Wat supergoed dat Rover daarvoor wilde poseren! Zo jammer dat de theaterbonzen het niet zien zitten. Kinderen doen volgens mij helemaal niet zo moeilijk over dit soort onderwerpen,zeker niet als ze hun klasgenoten/familieleden/vrienden goed kennen.

Elly zei

prachtposter geworden dan over een ook zo prachtig onderwerp, want idd het maakt niets uit of je jongen bent of meisje en wat je dragen wilt, ik ken genoeg jongens die gewoon af en toe een jurk aan doen , omdat ze dat willen en ik ken ook een paar jongens die gewoon een meisje willen zijn. Kinderen doen daar idd niet moeilijk over, kleine zoon hier heeft een vriendje (zonder piemel zegt ie altijd) die nu nog in een meisjeslichaam zit, mijn zoon boeit dat niet, je bent wie je bent zegt ie altijd heel wijs ;)

Liesbeth zei

Ik volg al een tijdje je blog maar wil nu echt wel eens reageren. Super knap dat Rover wil poseren voor de affiche.
Ik werk als kinesitherapeute in het buitengewoon onderwijs.Op school hebben we gedragsgestoorden,autisten en ook 2 transgenders dus zit ik dagelijks in zo'n moeilijke situaties.Het is inderdaad niet leuk om "anders" te zijn,zeker omdat buitenstaanders er zo raar op reageren.
Respect dus voor Rover!

Liefs,

Liesbeth

Liesbeth zei

Knappe prestatie van Rover!
Ik volg al een tijdje je blog maar wil nu echt eens reageren.
Zelf werk ik als kinesitherapeute in het buitengewoon onderwijs waar ik dus dagelijks in contact kom met autisten en ook 2 transgenders.
Geen makkelijke opgave maar met heel veel respect voor die kids.De reactie van buitenstaanders kan soms heel hard zijn,daarom is het heel belangrijk dat het thuisfront achter hun staat,hun steunt...
Laat Rover dus zijn wie hij is,een heel knap persoontje,jongen of meisje...maakt niet uit.
Respect dus voor jullie!!

Liefs,

Liesbeth

Lies: zei

Mooi, hoe je je kinderen ziet, hen in beeld brengt en over hen schrijft <3

franca zei

Goed stuk.
En Rover...Rover is geweldig!

Nicole zei

Lang naar deze foto gekeken, hij weet je blik echt vast te houden!

Geweldig dat hij mag zijn wie hij is. Zou natuurlijk vanzelfsprekend moeten zijn, is het helaas niet altijd. Maar de moed die nodig is heeft hij, en de liefde ook.

Els04 zei

Sinds mijn favoriete zanger van mijn favoriete groep( Life Of Agony) een zangeres werd (Keith werd Mina) ben ik nog doller op ze! De groep straalt meer dan vroeger, de fun en goesting spatten van het podium. Waar Keith leuk was is Mina Caputo een geweldige vrouw, waar ik gek op ben.
Sinds Mina haar verandering volg ik transgender dingen iets meer op de voet (vanavond nog een reportage op één en die van Louis Theroux is ook super!).
Ik ben zelf een meisje, altijd geweest en ben samen met een jongen. Saaier kan het niet ;) Maar ik heb er nooit bijgehoord, quasi nergens. Dus misschien daarom dat het onderwerp mij ook harder aanspreekt...

Ik hou van mensen die anders zijn, volledig zijn wie ze echt zijn. Deze mensen stralen en daar hou ik van. Jouw kinderen spatten stuk voor stuk steeds stralend van het scherm. Zij mogen blij zijn met een mama als jij!
Voor ieder kind is kunnen zijn wie ze zijn het allerbelangrijkste, mooi dat dat in jouw gezin zo goed kan!
Dikke kus!
Els

Mirjam zei

Goed dat hier door middel van een theaterstuk aandacht voor is. Als moeder van een inmiddels volwassen dame, die ooit een erg jongensachtig meisje was en zoals zij het zelf zegt, nog steeds niet "main-stream" is, sprak je blog over Rover mij onmiddellijk aan.
Anders zijn, om welke reden ook, is al moeilijk genoeg. Begrip, tolerantie en acceptatie helpen om uit te vinden wie je bent als persoon. Madonna zei het zo mooi en ik kan het volledig onderschrijven: “I stand for freedom of expression, doing what you believe in, and going after your dreams". Het ga Rover en jullie goed! Liefs, Mirjam