donderdag 22 september 2016

Appeloogst & Appelcrumble


Zelf appels plukken
Zelf appels schillen (beste verjaardagskado!)
Zelf crumble maken

Ook lekker in de brooddoos!

Appels 

Kruimeldeeg maken van
100g roomboter
140g bloem
75g suiker

200C klein halfuurtje 

Kind kan de Crumble maken!

9 opmerkingen:

Lies: zei

Mmmm wat lekker!

Sarah zei

Geweldig is dit Daan!
Zo mooi de foto' s!!! Een echte keukenprinses, wat zullen jullie gesmuld hebben en nog lekkers voor in de brooddozen morgen. Top!

Akire zei

Deze moet ik dringend ook eens proberen!
De jongste (bijna 5) vroeg me gisteren wanneer we nog eens koekjes gaan maken....

Alet Venhuizen zei

Prachtige foto's. En zo'n appelschiller lijkt me ook wel wat!
Fijn weekend!

SophieSweetVintage zei

Mmm... Heerlijk! Samen de keuken in vindt mijn zoontje ook altijd superleuk om te doen!

Patricia de Wildt zei

Ik gebruik een ander recept. En min of meer suikervrij.
Voor de vulling:
3 appels (afhankelijk van de grootte van de appels)(of half appel, half peer)
en wat honing en kaneel naar eigen behoefte er door lepelen

Voor de crumble (het bovenste laagje):
200 gram tarwemeel (ik gebruik zelf speltmeel)
50 gram havermout (je moet wel die hebben die uit wat redelijke vlokken bestaat)
250 gram (room)boter
3 eetlepels honing

Half uurtje in de oven op 180-200 graden.

Patricia de Wildt zei

Ik gebruik een ander recept. En min of meer suikervrij.
Voor de vulling:
3 appels (afhankelijk van de grootte van de appels)(of half appel, half peer)
en wat honing en kaneel naar eigen behoefte er door lepelen

Voor de crumble (het bovenste laagje):
200 gram tarwemeel (ik gebruik zelf speltmeel)
50 gram havermout (je moet wel die hebben die uit wat redelijke vlokken bestaat)
250 gram (room)boter
3 eetlepels honing

Half uurtje in de oven op 180-200 graden.

Daan zei

Klinkt heerlijk! Gaan we zeker uitproberen!

Minke zei

LOL, drie keer een andere outfit :-)