zaterdag 11 oktober 2014

Blijven loont!

De basis blijft en blijven bij je basis
De glimlach op je gezicht na een dag buffelen
De tranenvegers in tijden van verdriet

Hoe heerlijk is de nuchterheid, vrolijkheid en het enthousiasme van de Rotbende
Waar Elvis altijd in is voor een uitgebreide kook -en baksessie
Staan Wolf en Maantje Piet al te springen in Spidermanpak en Prinsessenjurk
en zit Rover in de hoek midden in een berg Lego zachtjes zelfverzonnen liedjes te zingen

Dus trek die bakblikken uit de kast en bak de lekkerste taart
Verwissel je dagelijkse kloffie voor de galajurk die je slechts eens per jaar draagt
Bouw ongeremd kastelen van Lego

Waarom een staand boterhammetje aan het aanrecht
terwijl het tafelkleed net zo snel van tafel is getrokken voor een picknick op het dakterras?

Bij de basis blijven loont!

Wat is jouw basis? Waar hou jij aan vast?
Ben jij trouw aan je kapper of rij jij om naar die ene bakker?
Is je stalen ros je vaste vervoermiddel?
Waar of op wie kan jij altijd rekenen?

Laat mij het weten in een reactie en win één van de drie
#blijvenloont pakketten met Flowboeken en een heerlijk zachte deken

Extra kans maken op zo'n fijn pakket?
Deel jouw verhaal en gebruik  #blijvenloont op
Twitter 
Instagram 
of op Facebook
Gebruik @maandagdaandag en #blijvenloont zodat ik je bijdrage terug kan vinden

Dit artikel is onderdeel van een commerciële samenwerking


49 opmerkingen:

Iris Vank zei

<3

Unknown zei

Wat een plaatjes! Nu ik er over nadenk houd ik mij aan heel veel dingen vast (eerste liefde, boodschappen in het dorp, geloof, dromen, auto van zelfde bouwjaar als moi en door weer en wind op de fiets met de kinders omdat ik niet wil bijdragen aan het wagenpark bij school), maar hoe leg je dat vast he?! Uitdaging van de herfstvakantie... :-). Knap dat de positiviteit en vreugde hier onveranderd is!

info zei

Wat een prachtfoto's en mooie geschreven Daan!

Marion zei

Wat mooi Daan!
Mijn basis... Knuffelen met mijn kinderen! Een goed gesprek met ruimte voor tranen met vriendinnen, onder het genot van thee of wijn.
En als het heel erg is, dan zoek ik de stilte op. Daar vind ik de basis in mijzelf vanzelf weer terug.

marieke das zei

Prachtig. Dikke liefde Daan. En zoals ik het graag zie; elke reden een goede reden voor een feestje<3. Die foto van Wolf!!!

becced zei

Onze basis is zaterdag samen. Samen op de fiets naar de stad. Samen naar de markt: nootjes, groente en fruit halen. Samen koffie en appelsap drinken. Het geeft rust, ritme en regelmaat in de week.

Miny zei

Wat een mooie blog Daan! En wat knap dat jij zo positief in het leven staat in deze moeilijke periode.
Mijn basis is m'n lief die mij met beide op de grond houdt en iedere keer weer een nieuwe avontuur met me aan gaat.

Greetje zei

Mijn basis: ons heerlijke huis waar ik graag weer in terugkeer als ik weg ben geweest.
Ik houd me vast aan fijne muziek, waar ik heel blij van wordt !

Anoniem zei

Mijn moeder van tachtig is nog steeds mijn basis. Ik was haar bijna kwijt vorige week, maar gisteren las ze me weer een column voor door de telefoon.
Een moeder die me voorleest, een gezin dat me laat voelen wat liefde is. Meer is er niet nodig.

En voor jou, Daan: jouw moeder zal toch altijd jouw liefdevolle basis blijven, ze leeft in jou en kinderen voort.

Liefs.

Anoniem zei

Oh, zo mooi!
Mijn basis is het groen en de aarde. Frisse neus ophalen. Dat kan gedurende een springuur op school even naar de Kruidtuin om de hoek. Of in het WE gaan wandelen. Of al fietsend het padje doorheen de struiken te nemen ipv de het geasfalteerde fietspad...Als ik zo maar even van het begaanbare pad afga om mij eraan te herinneren dat ik altijd zelf de keuze heb en de beslissing kan nemen en het dan ook effectief doe. Zo dank ik dat, dat heb ik nu toch maar lekker gehad en kan niemand mij nog afpakken. Back to de aarde, back to de basis voor mij. Daar waar we vandaan komen (en terug)
fany

Anoniem zei

Winnen is leuk maar jouw blog nog leuker: ik vind het fijn dat je meer woorden omzet dan voorheen - is dat de verdieping nu je moeder..misschien?

Mijn basis zijn mijn twee kinderen nu mijn man helaas geen basis is gebleken. Daarnaast of daaraanvoorafgaand is mijn basis God - door Hem begin ik elke dag met frisse moed en met een glimlach op mijn gezicht.

Lieve groet,
Lisette

flowerhat zei

Ja, dat zijn zo van die dingen. Bij jezelf blijven, heel belangrijk, maar beslist moeilijker gezegd dan gedaan. Na heel wat ups en downs lukt het mij steeds beter en voor mij betekent het vooral zijn wie je bent en doen wat echt bij je hoort. In mijn geval maken, maken, maken.

Barbaramama zei

Lieve Daan,
Mijn basis is mijn moederliefde. Al 8 jaar houd ik mij vast aan mijn gevoel om dichtbij de basis te blijven: alles doen voor je kinderen en doen wat goed voor HEN is. Jij weet dat ik al 8 jaar verdrietig ben, elke keer als mijn meisjes weer voor een week naar hun vader gaan. Maar ik bleef ál die jaren bij mijn moederliefdebasis. Ondanks mijn eigen verdriet.
En nu, maar liefst 8 jaar later, voel ik vandaag letterlijk dat blijven bij de basis LOONT. Ik hoef in de toekomst nooit meer zware tassen in te pakken of mijn kinderen een hele week te missen. Vandaag kozen ze er voor om 100% bij hun moedertje te wonen. Uit Liefde voor hun vader zodat hij de ruimte heeft om zijn (opnieuw ingestortte leven) op te bouwen. Ook mijn meiden blijven bij HUN basis: RUST!

Een gelukkige Barbara(mama)!

TweeMeisjes zei

Basis: de natuur, man en kind, aandacht voor de wereld en de mensen om ons heen, gezonde, huisgemaakte voeding.. De extraatjes om de basis mooier te kleuren: elke dag op minstens 1 vreemd gezicht een glimlach doen verschijnen, briefjes verstoppen voor man, gekke uitdagingen op het werk..
En oh, wat ben ik verzot op Flow en dekens. Helpt ons de herfst door.

Kaatje zei

Mijn basis: gewoon mezelf blijven, elke dag van bij het opstaan. En mijn man en kinderen horen daar ook bij.

Mariaah zei

<3

Lizzy zei

Mijn basis. Mijn vriend, rots in de branding, de liefste papa voor onze dochter. Mijn dochter. Alle knuffels en kusjes, haar onbevangenheid en nieuwsgierige kijk op de wereld. En onze hond, al 8 jaar een trouwe vriend. Sinds mijn dochter naar school gaat zijn we weer vaker met zijn 2en. Genieten van lange ochtendwandelingen.

Vera zei

wat een toffe fotoos :)
zo leuk, hier moeten ook maar es verkleedkleren komen hihi (alhoewel de kids nog wel een beetje mini er voor zijn)

onze basis is tevredenheid. wie tevreden is, is rijk. we zijn tevreden met de kleine dingen en genieten van het feit dat ik thuis kan zijn als mama.
het hoeft allemaal niet groots. je kinderen te zien kunnen opgroeien is erg mooi!
niets liever dan dat.

Unknown zei

Wat een mooie foto's weer.... prachtig! En mooi geschreven... ik hoop dat je feestjurk dagelijks uit de kast komt en je een beetje helpt om deze verdrietige periode door te komen...

Goh, wat een moeilijke vraag.... mijn basis?! De basis van mijn dagen is toch echt wel koffie.... heeuuuuul veeeuuullll koffie! Dit houdt mijn motor draaiende en als de energie even op is geeft het een nieuwe boost! Niet dat koffie nu zo lekker is als ik erbij nadenk maar ik kan het niet missen...

Xxxx

Zoutepopcorn zei

Oh, geweldig dat koppie van Wolf! Dat is een (gouden)lijstje waard!

Mijn basis is mijn gezin en ons huis waar we het gezellig maken met elkaar. Waar we in de herfst weer naar binnen trekken en 's avonds na een warme douche of bad de dag van ons afspoelen om daarna met z'n vieren in het grote bed kruipen en een mooi verhaal voor te lezen.

Lies Neeten zei

Mijn basis zijn de bijzondere bewoners van ons woonzorgcomplex. Als ik terug kom van mijn vrijwilligerswerk bij de ouderen met dementie of de ouderen met een meervoudige beperking ben ik blij.
Blij van hun glimlach of knuffel die ik krijg van hun!
Dit is onbetaalbaar geluk!

Nienke Weick zei

Je maakt me bijna aan het huilen, jij.

Mijn basis is duidelijk en vastomlijnd: Marnix. Hij geeft me een duwtje de drempel over, knalt de beren overhoop, maakt met zijn handen wat ik maar kan verzinnen, ziet wat er nodig is om me weer te laten lachen als ik weg dreig te zinken in een rotgevoel om niets.

Heel, heel even was ik dat besef kwijt – of 'kwijt': het was vervaagd. Grauwe sluier eroverheen.
Nu is het terug – en hoe.

Nienke Weick zei

En wat is het iedere keer weer genieten van jouw foto's/van jullie!

Looking Glass Girl zei

Mijn basis is een beetje kwijt. Dus ik probeer het vertrouwen te houden dat ook dit weer voorbij gaat.

Jennifer (van Bazel) zei

Onze basis is ons bos, waar we als we wandelen liefde voelen stromen, problemen kleiner worden, vriendschappen onderhouden worden, herinneringen gemaakt en dromen vervuld. Als ik na mijn werk onder het blaadjesdak binnenrijd, dan voel ik puur geluk. Zie ik Bazel met z'n botjes door de plassen, aan de hand van zijn mams, dan voel ik m'n hart, op en top. @maandagdaandag #blijvenloont

Nathalee Virginia zei

Wat een heerlijke foto's en bericht. Ik werd er even heel erg door geraakt. Mooi. Dank.

Unknown zei

Heel mooi bericht met geweldige Rotjes! Opgegroeid zonder een stabiel & warm nest, zonder ouders om op terug te vallen (zij vielen eerder op mij) vind ik het enorm belangrijk om onderdeel te zijn van een gezellig gezin. Vorig jaar had ik het druk werk, studie, huishouden, van alles. En toen op een goede dag er nóg iemand aan mij ging trekken was ineens heel erg duidelijk: deze 3 mannen zijn 'my people', zij zijn mijn basis, mijn doel, zij gaan voor alles. En als ik iets of iemand nodig heb zijn zij er voor mij. Klaar ben ik met studie en mijn werk is fijn hoor maar mijn liefs gaan voor. Altijd.

Marloes zei

Prachtige post, Daan! <3

Mijn basis ben ik zelf, ook al klinkt dat misschien gek.
Een paar jaar geleden begon ik meerdere dingen te verliezen: door een ongeluk mijn mobiliteit, mijn grootmoeder, daarna bijna mijn moeder, mijn grote liefde van 11 jaar, mijn huis en thuis. Aan de andere kant van het land ben ik overnieuw begonnen, zonder geld, zonder familie. Het was ontzettend zwaar, maar na 1,5 jaar klauter ik er bovenop. Ik ben erachter gekomen dat als ik goed voor mezelf zorg en zorg dat ik de dingen doe die mij gelukkig maken, dat ik vanuit die plek ook voor anderen kan zorgen. Kleine wandelingetjes om mijn hoofd leeg te maken, in de ochtendzon een tekeningetje maken, terwijl ik de was doe keihard meezingen met Nina Simone. De basis ben jezelf en de kleine dingen die je gelukkig maken.

Liefs van de portretjestekenaar van Elvis, je weet wel wie ;)

eva zei

Mooi!!

Mijn basis is mijn ouderlijk gezin, na de studententijd blijven we samen dingen doen. Gewoon een simpele vrijdagavond samen eten aan de ronde tafel, samen nieuwjaar vieren, samen een weekje weg in de paasvakantie,.... Liefjes en ooit kleinkinderen zullen het gezin enkel vergroten!

Hanneke zei

Mijn basis zijn mijn voeten. In tijden van verdriet, drukte, vermoeidheid, zet ik ze beiden stevig op de grond en dwing mijn adem omlaag. Ik kijk om me heen en besef me wat ik allemaal heb. Een knuf van mijn oudste, een scherpe analyse van mijn middelste en een kneepje in mijn hand van de jongste. En mijn lief die me onvoorwaardelijk steunt...

zjojes zei

Wat een prachtig blog weer! Geeft ook meteen stof tot nadenken.

Mijn basis is mijn thuis. Mijn eigen (t)huis.
De plek waar gelachen, gehuild en geruziet wordt, maar het liefste kom ik thuis.
Waar mijn man, kinderen en ik samenkomen. De dag doornemen, genieten van kleine en grote dingen, waar we feestjes vieren, waar we eten met z'n allen of met nog veel meer mensen of cadeautjes in bed openmaken net na het wakker worden van de jarige. En zo kan ik nog veel meer dingen noemen. :)

Syl zei

Wat een mooie blog weer!
Mijn basis:
Het vertrouwen tussen mij en mijn lief schept ruimte om ons leven te vormen naar onze mooiste dromen en eigenzinnige rituelen. Balancerend tussen dagelijkse plichtmatigheden en de broodnodige vrije invulling.
Ik laat mezelf zien door de momenten die ik kies te vangen in beeld. Onze kleine Nova die in opperste concentratie één pianotoets indrukt. Twee zusjes die het uitschateren tussen de herfstbladeren.
Ik geniet van meedromen over en het in mijn handen houden van nieuw speelgoed op de houtwerkplaats. Van de ontspannen muzikale sfeer die m'n lieve Maarten neerzet tijdens Het Kleurfeest.
Kortom ik geniet van alle mogelijkheden die mijn basis mijn biedt.

Anoniem zei

Toen ik ernstig ziek werd ontdekte ik pas wat mijn basis was, mijn gewone leventje. Wanneer het leven plotsklaps een onverwachte wending neemt besef je pas hoe fijn "gewoon" is. Mijn kinderen hielden mij in het gewone leven van school, partijtjes en clubjes die gewoon doorgaan. Daarnaast is mijn basis mijn dorp. Ik vond het mooi wat Marc Marie Huijbrechts daarover afgelopen zaterdag in het VK magazine schreef:" Ik vind het wel iets prettigs om in mijn verleden te lopen.....ik kom dan juffrouw Hennie van de kleuterschool tegen of mensen bij wie ik op school heb gezeten. Het heeft iets vanzelfsprkends en vriendelijks". Mijn basis, mijn kinderren en mijn dorp.

Liefs, Janneke

Ria Pronk zei

Ik blijf vooral even in de veilige herinnering aan vroeger. In dat oude huis, waar mijn vader een krantje tussen de zolderdeur deed als het waaide, omdat de deur zo eng klapperde.

Janina Modaal zei

Supermooi!

Mijn basis zijn het vulpotloodje dat mijn krabbels neerpent als sinds mijn 18e, het houten werkkrukje van mijn opa, ondertussen vol houtworm, maar nog sterk genoeg om mijn stereo te dragen, de supermooie Creuset-fluitketel die ik van mijn ma kreeg en elke dag meermaals dienst doet, het kleine polshorloge van mijn vaders vriendin, waarop je de zon en maan ziet afwisselen en hier en daar een onverwachte, rondslingerende herinnering die mij toont dat ik meer basis heb dan ik soms denk.

Anoniem zei

Mijn basis ben ik zelf. Als ik zelf lekker in mijn vel zit, werkt dat overal door! Mijn dagen vullen zich met wat zich aandient en met twee zonen die veel extra aandacht nodig hebben, volet het soms alsof er weinig tijd voor mezelf over blijft. Toch is dat niet zo, diep van binnen zit mijn basis, ikzelf, waar ik steeds weer thuis kan komen! Dat te ontdekken heeft mij heel veel goed gedaan! En heeft mij sterker gemaakt!

Bymarloesthuis@gmail.com zei

Daan, wat mooi! "THUIS" is voor mij de basis. Het gewone leven met mijn gezin. De plek waar je kan zijn wie je bent. Gevormd door het verleden, lerend in het heden en dromend over de toekomst. Samen met geliefde. Thuis, zo heet ik, doe ik mijn naam eer aan...

Liefs Marloes Thuis

lisa zei

Cacao met melk en suiker maakt heerlijke warme choco
Restjes groente stoven samen tot de beste soep.
Een appel uit het vuistje.
Dat restje rijst de beste nasi
En die mueslirepen maak je gewoon zelf.
Echt koken is echt eten is echt lekker.

Of je in een tentje of een villa woont
Koken blijven loont!

Anoniem zei

Super mooi en heel erg herkenbaar! Wij zijn net in augustus met ons gezin naar Spanje getrokken voor een jaar. omdat alles voor ons eens even anders mocht, behalve dat gezin van vijf dat moest niet anders... Onze basis blijkbaar :) Je kan onze verhalen volgen op www.buenosnotjes.wordpress.be AN.

Anoniem zei

Oeps, www.buenosnotjes.wordpress.com

Tiene zei

Leuke weggever! Met een baby op komst en een superactieve peuter geniet ik enorm om af en toe als peuter slaapt wat te haken in de zetel, even tot rust komen na een drukke dag.

tessa zei

wat een prachtig stuk daan.
de stukjes die jullie kinderen beschrijven spatten van de foto's af. heel mooi om te zien.
ik denk dat ze zich geen mooier gezin kunnen wensen!

Unknown zei

Bij ons doen we aan "verdingesen". Mijn vader deed het bij mij en ik doe het bij mijn jongens. "Zal ik je even lekker verdingesen?"

Het is gewoon even lekker stoeien en uitkietelen, even lekker met z'n tweeën lachen. Rollebollen over de grond en de krachten meten. Even elkaar goed stevig vasthouden en elkaat voelen. #blijvenloont

Madame Mouton zei

Onze basis lijkt op die van jullie en op die van míjn ouders vroeger: Samen eten aan een gedekte tafel, een van de ouders thuis wanneer de kinderen uit school komen, dan samen iets lekkers eten en drinken en de dag doorspreken. Knuffels en voorlezen bij het naar bed gaan, pannenkoeken op zondagochtend.
Houvast voor mezelf: brood bakken, breien en spinnen en praten met mijn lief :) Knuffelen en praten!

Corine zei

Mijn basis is het huis van mijn ouders, waar altijd iedereen welkom was. Waar we mijn moeders kip aten en pelpinda's op zondagmiddag. Waar we ons eindeloos verveelden en nieuwe spelletjes uitvonden. Waar we aan tafel aten en onder tafel elkaar probeerden te schoppen. In het piepkleine dorp dicht bij de zee. Die ik enorm kan missen nu ik in het Oosten van het land woon. Waar ik met mijn lief een nieuwe basis op zet voor onze twee dochters. Met eten aan tafel (behalve frietjes, die eten we op de poef) en juichen bij een hockey wedstrijd. Met samen op de bank en heerlijke zondagmiddagen in het bos. Met vriendjes en vriendinnetjes over de vloer en mossel eten uit de pan. Met altijd een plekje tussenin als een van de dames s'nachts wakker wordt.. Mijn basis is thuis.

Anoniem zei

@maandagdaandag en #blijvenloont

Daan, mijn basis.
Mijn basis ben ik zelf.
En deze basis geef ik mee aan mijn puberend nageslacht van 15 en 17 jaar. Kuezes maken ne lief zijn voor de mensen om je heen. Niet bang zijn om fouten te maken, maar doorgaan met waar je in geloofd en wat goed voelt.
op mijn 52 ste begonnen aan een post hbo opleiding voor ritueelbgeleidster bij afscheid. Rituelen zijn zo belangrijk. Herinneringen maken ook. Durven leven en de jeugd niet alleen spiegelen aan mijzelf maar ze helpen worden wie ze zijn, zodat ze van zichzelf een goede basis hebben . . .

Zodat mijn kinderen later de goede dingen van mij door kunnen laten leven in zichzelf . . .

Knuffel van mij en knuffels in de ruimte voor onze moeders XXOX

Agnes van Wijk, bevriend met je op facebook.

Anneleen zei

Mijn logische basis is mijn thuis bij ons ma en onze pa. Daar voel ik me nog altijd supergoed. Een tweede basis is het ouderlijk huis van mijn beste vriendin, hoe lang het soms ook duurt voor we elkaar opnieuw zien, Mama Son en Ruth ontvangen me altijd opnieuw met open armen en een tas thee met een koekje. Heerlijk om zo'n plekjes te hebben!

Anoniem zei

Waar is dat leuke pakje van maantje piet gekocht?
Groetjes een hele erge liefhebber van verkleedkleren

Daan zei

Vintagewinkeltje in Bergen op zoom :-)