zondag 15 maart 2009

BV Daan viert Lustrum

Elvis 1,5 jaar
Rover 2,8 jaar
Wolf 10 maanden 

maakt:

5 jaar 
of zo'n 1500 liter

De Directeur en de Jongste Bediende van de Tietenfabriek
hebben voor onbepaalde tijd bijgetekend.


31 opmerkingen:

Anoniem zei

Mag ik u van harte feliciteren met het behaalde lustrum. 1500 liter, 't is me dunkt niet niks!

Bij mij is de melk volgens mij na een maand of 7 ineens niet voedzaam/lekker meer, want alle drie de kindertjes hadden na die periode totáál geen interesse meer. Aangezien ik ze moeilijk kon dwingen bij me te drinken, was het daarna dus over en uit. Ik ben wel blij dat de beslissing te stoppen met borstvoeding bij hen zelf lag en niet bij mij.

Anoniem zei

Oh ja, ik had eigenlijk nog zo'n neptattoo van Chocomel, de enige echte. Het was de bedoeling geweest die op mijn borst te doen en er dan een foto mee te maken met Neeltje aan de borst, maar ja, ik was te laat...

Jeanette zei

Prachtig zo'n tijd en zoveel liter ;0)
Kreeg t niet voor elkaar, ja de 1e drie maanden bij oudste, toen was t op, bij middelste 5 maanden, en de jongste moest het doen met afgekolfde melk in n flesje (doordat hij 4 weken in het zhuis had gelegen met een sonde in en niet zelf wilde drinken) en ook dat was na 3 maanden op.... Wat ik er ook aan deed qua voeding en extra vocht en rust etc.
Maar ben wel blij dat mijn kids toch iets van bv hebben meegekregen.

NOVY zei

Auw! Nog steeds niet echt verwerkt ben ik bang.
Bo 1,5 jaar
Merlijn 8 maanden (toen had ie er genoeg van. Nah.)
Loïs 2 weken
(2 weken? Terwijl ik me er zo op verheugd had? Op nog één keer, nog één kindje, borstvoeding geven? Ja, want ik werd ziek. Een ziekenhuisbacterie, opgelopen tijdens de bevalling. En toen kreeg ik heel lang hele zware medicijnen. En werd het 'm gewoon niet meer. Snik.)

Maar 5 jaar, 1500 liter, das wel echt indrukwekkend. Ik zeg: een prachtig lustrum. Ik zou ook bijtekenen als ik die jongste bediende was.

Anoniem zei

Wat zien kinderen er toch altijd om op te eten uit aan de borst!! Mijn kinderen hadden het niet zo goed. Bij de eerste na 5,5 maand wegens ernstige uitputting en depressie gestopt. Bij de tweede na 4,5 maand wegens te weinig melk door verhuizing en drukte.... Tja, zo was het, geen spijt, maar wel een klein tikkeltje jaloers op zoveel jaar je kinderen voeden met zachte zoete melk, warmte, aandacht...

Elly zei

Tjohh Daan ik heb het nooit uitgerekend ;-)dit is al zo indrukwekkend , ik zal het ook eens in kaart brengen ;-) ( al ruim 14 jaar non stop )

Jij gefeliciteerd, tis een erg mooi lustrum . eigenlijk verdient dat wel een mooie tiet als taart oid ;0)

MUS zei

loffelijk lijstje! HOEZEE

dit bedrijfje heeft nu een doorstart sinds 7,5 maand. hoop dat we nog niet op de helft zitten.

maar nu..., roemer wilt niet anders...!?! na een paar keer fruit houdt hij het voor gezien. lippen stijf op elkaar. geen lepel tussen te krijgen.
en het zijn hier geen potjes wat de pot schaft.

*********
mooi zojuist... spruit (op schoot) gaf een vrolijke kreet toen ik wolf tevoorschijn scrolde. keek vervolgens pretogend naar mij.

Mme Zsazsa zei

Ooh ik zit dan aan 900 liter dubbele A melk.
Dat is de moeite, ik voel me ineens nogal koe-erig.

wendela zei

gefeliTIETeerd daan-met-de-mooie-kinders (die dat vast voor een groot deel aan al die melk van dit lustrum te danken hebben!)

ik ben héél benieuwd wat de eindstand (in liters en jaren) op een gegeven moment zal zijn ;-)

Anoniem zei

Wow. Ik ben onder de indruk. Goed gedaan! En wat een mooie foto.

Anoniem zei

Joehoe! Ga zo door!

Hier vandaag voor het eerst maar 1 keer gekolfd op het werk in plaats van 2. Kobus eet zo goed en zoveel dat ze nog maar drie keer per dag drinkt.

En dat vind ik fijn, want dat kolven is niet altijd prettig en handig, maar ook erg jammer.

Daan zei

Wat een verhalen, vreugde en verdriet brengt een onderwerp als BV altijd op, he?

Ik ben een gelukkige met een makkelijke lopende melkfabriek (na alle drie ks)
Kolven doe ik niet (enkel bij nood als borstontsteking) want daar heb ik zo'n hekel aan, petje af hoor voor de kolfsters!

Ook hier de afspraak dat als of kindje nier meer wil of moeder niet meer wil de fabriek wordt gesloten.
Gelukkig gaven Elvis en Rover zelf aan wanneer ze klaar waren. Heerlijk zonder strijd of moeilijke afbouwschema's.

Ben benieuwd hoeveel Wolf nog op de teller gaat klokken en wie weet nog eens een Rotje aan de borst...

Daan zei

@ Elly; taart genoeg gegeten dit Lustrum vierde ik met een mooi kado: een Manduca drager, handig voor naast de doeken.

Ik heb ook eens een gehaakt of gebreid Borstexemplaar gezien ik geloof bij storm op zolder ;-)

Daan zei

Gevonden:

http://stormopzolder.blogspot.com/2006/10/gouden-tiet.html

Anoniem zei

hey hey hey! Opperste zaligheid, gouden uren. Nog steeds volop genieten, ook al is het hier de vierde. Ben benieuwd wanneer zij er genoeg van krijgt. Hopelijk nog lang niet.... maar ja. Eens zal het moeten. GRoot afscheid, want mijn laatste!

heerlijke foto van de tietfabriek met afnemer

Elly zei

ja die SOZ tiet is erg leuk , Heller heeft voor zijn verjaardag van mij zijn eigen knuffeltiet gehad , in kleuren die hij leuk vond aqua met een paars tepeltje ;).

- zei

Joehoe die heb je vast op je naam!

MUS zei

haa wat leuk! geloof nu echt dat ik nu echt een breilesje wil gaan volgen.

Anoniem zei

Mijn dochter 2 jaar en 9 maanden aan de borst gehad. Het laatste jaar alleen nog 's avonds.
Ze stopte er zelf mee, op haar moment. Het begon met af en toe een avond overslaan, en zo steeds minder vaak.
Toen ik op een dag spijtig dacht dat het wel een dag of drie geleden was en ik dus waarschijnlijk de laatste keer onbewust voorbij had laten gaan, kwam ze nog één keer.
Dat was het afscheid van een prachtige periode in mijn leven.
Ik zou het zo weer doen, ik kijk er met dankbaarheid op terug...

vermiljoen zei

waaw, vraag me af aan hoeveel liter k ondertussen zit. 3 1/2 aan Myarn, tot de dag na Alba geboren werd. Wou wel tandemmen, maar Myarn vond 't niet lekker meer, want 't was melk voor baby's geworden. Toen eind januari een vruchtje in mijn buik de juist plek niet bleek gevonden te hebben en in mijn eileider was blijven groeien, moest ik onder het mes. De lactatiedeskundige in het ziekenhuis heeft het helemaal voor me opgenomen, en Alba werd tijdens mijn operatie ge-cupfeed met mijn melk, en erna gewoon weer aan de borst. Oef!

Jools zei

Wat ontzettend goehoed!! Ik voed nu 6,5 maand en ik kolf sinds ruim een maand. Kolven vind ik helemaal ruk, ik ben alleen maar bezig of ik wel genoeg heb enz. maar toch zet ik door. Ik had net besloten te stoppen toen Tren allergisch reageerde op de Nutramigen (sterk gehydroliseerde opvolgmelk voor allergische kiendjes). En ondanks het dieet houd ik gewoon stug vol. En ik vind het heerlijk, hoezeer ik het kolven ook verafschuw.
YOU GO DAAN!

Jools zei

Even een borstvoedingstechnische vraag hè, ik zit vandaag zelf ook midden in het tietenverhaal hoor. Maarruh: als je niet van kolven houdt, hoe maakte jij dan pap? Want ik moet daar dus wel voor kolven of de pap maken van flesvoeding. En die stinkt zoho!
Of ging jij direct aan de boterham met de kiendjes? Want ik vind die pap er wel smerig uit zien. Ik zou het niet eten. Kiendje wel. Die eet alles. Ook papier.
En wortels die van de muur geveegd zijn. Maar serieus dus: maakt ge pap en zo ja, hoedanhoedan? :-)

Anoniem zei

als ik zo vrij mag zijn te reageren op je vraag Joeltje: Ik heb bij mijn 4 kinderen ook nooit gekolfd. En ik maak vanaf dat ze een maand of 6/7 zijn de pap gewoon aan met biologische volle melk. Is geen probleem als ze een half jaar oud zijn (als ze niet allergisch of zo zijn voor koemelk dan, he). Veel mensen denken dat opvolgmelk de enige optie is, maar dat is vnl een marketing-truc. Ach, boeken zou ik er over kunnen schrijven......

Anoniem zei

Zucht, heerlijk al die borstgevoede kindjes, Nog circa 2 maanden en ik hoop mijn tweede ook lekker aan de borst te hebben. Mijn oudste (Nathan, nu ruim 3,5) heeft ruim 1 + driekwart jaar bij me gedronken en heeft er zelf op een gegeven moment 'de brui' aangegeven, voor mij had het toen nog niet gehoeven, ik vond het heerlijk. Ben nu vooral aan het bedenken hoe wij met de nieuwe kleine kunnen co-sleepen.
Daan, wat een genot, die Wolf aan je borst!
Geniet en een zoen,
Anouk.

Daan zei

He Anouk, wat leuk! (Ga je ook weer actief bloggen ;-) ben zo benieuwd naar alles!

@Joeltje; ik doe inderdaad niet aan babypap, we doen a la Rapley boterhammen in het knuisje.

Ik geef wel eens rijstemelk (is geen echte melk) waar ik een fruitfles mee maak; fruit pureren rijstemelk (of water) erbij en klaar voor de lurk.

Mme Zsazsa zei

Maar jullie werken mss niet, allee net als ik, dan is het makkelijk om te zeggen dat je niet kolft.
Als je kindje van 8 tot 4 ergens anders is dan kan je niet zomaar niks in de laats geven, toch?

MUS zei

kort vervolg op roemer-lepel-verhaal.
...begreep het spruitje volledig. wie wil nu lepel als je tiet gewent bent. aldus lepel in de wilgen en fruit/groenten in handzame stukken aangeboden. weg aparte babyprak en gezellig meedoen met ons! is trouwens ook een logischer vervolg op het bv op verzoek van nu.

afijn, wat ik nu kwijt wilde... jou Rapley maakte mij zojuist nieuwsgierig. google en vond HA!! :-) fijn herkenbaar en bevestigend van hoe we nu bezig zijn.

Mme Zsazsa zei

Rapley is geweldig, Jef heeft nooit een papje gehad maar heeft altijd zelf samen met ons aan tafel gegeten.
Hij eet nu ook nog altijd super, mss wel omdat hij altijd zelf bepaald heeft wat hij wou eten en hoeveel.

Daan zei

@ Mus; zelfuitgedokterde Rapley, dat heeft Roemer goed gedaan!
Ik zweer erbij, en het is ook zo fijn dat we echt gezamenlijk eten. En Wolf doet het allemaal zelf zodat ik ook lekker kan eten.

@ Mme ZsaZsa; klopt inderdaad; ik ben ook thuis en dat maakt het hele BV verhaal ook makkelijker, ik ben nooit langer dan tussen 2 voedingen weg en van zodra Wolf vast voedsel is gaan eten wordt dat langer.

dus nogmaals respect voor de kolvende moeders!

Daan zei

@ Mme ZsaZsa: en daar zeg je wat; ook hier heel makkelijke eters, ik had de link met Rapley nog niet gelegd maar eigenlijk heel logisch.

Berber zei

Gefeliciteerd met het lustrum!
Ik zit nu zo'n beetje op in totaal 4 jaar voeden en doe het nog steeds met veel plezier :)