maandag 26 mei 2014

Koken met Elvis - Kookboek 4 - Ricotta SpinaziePannenkoekjes uit Mijn Little Italy



Deze week 

Gerolde Ricotta SpinaziePannenkoekjes uit 
Mijn Little Italy van Laura Zavan
(Terra Lannoo ISBN 978-90-8989-186-0)

Boodschappen (bijgerecht voor 6 personen)

voor de pannenkoekjes
250ml melk
3 eieren
120g bloem
boter zout

voor de vulling
600g verse spinazie of 300g diepvriesspinazie
250g ricotta
120g mascarpone
80g Parmezaanse kaas
80g boter
Zout peper nootmuskaat
2 el paneermeel

Maak het pannenkoekenbeslag en laat een uurtje rusten (deden wij niet, we moesten door ;-) )
Spinazie gaar stomen en even bakken in wat boter en flink nootmuskaat
Laten afkoelen tot lauwwarm
Mengen met de ricotta, mascarpone en 50g parmezaan
Op smaak brengen met peper en zout

Bak dunne pannenkoeken in een kleine pan
Schep het ricottamengsel er op, smeer uit en rol stevig op
Snij in vier stukken
Zet de stukjes rechtop in de ingevette en ingepaneerde ovenschaal
bestrooi met de overgebleven parmezaan en leg er wat klontjes boter op
Gratineer 10 min op 200C

Wij aten er verse aspergesoep bij!

10 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Zo te zien aan de laatste foto's is het een lekker gerechtje :-) !

LEHTI zei

Nu heb ik voor morgen spinazie klaarliggen...waar ik eigenlijk spanakopita van zou maken met filodeeg en huttenkase.... zal ik je recept wagen?
Ik ga er nog een nachtje over slapen.

Greetje zei

Het wordt met de week lekkerder ;)

Daan zei

@lehti maar oei dat klinkt ook lekker, en ik heb ook nog een berg spinazie in de groentela liggen ...

Femke zei

Als ik al die heerlijke ovengerechten zie baal ik enorm dat ik geen oven heb... Staan er nog meer lekkere recepten in het kookboek?

Lehti Paul zei

Het werden toch geen pannenkoekjes. Maar ook niet direct spanakopita. Want het filodeeg was te laat ontdooid (of gewoon over datum waardoor het meer snippers dan lappen waren). En met veel ui en zonder feta, maar wel met jouw parmezaanse kaas en ei, leek het me dan ook meer vulling voor een stuk geroosterd Turks brood en smaakte het meer zoet dan zout. Kniesoor die daar op let. Met enige fantasie heb ik toch een bodem en een deksel van de snippers weten te prutsen. 20 minuten in de oven, klaar! Jammie (ik belde voor hulp mijn Griekse ex-schoonzusje)

tessa zei

geweldige foto's!
die laatste is zó lief.
en het was vast heel lekker!

Unknown zei

Och, die laatste...

Anoniem zei

ah, oei, och, wat een FANTASTISCHE Maantje-foto, die onderste!

Liefs Greetje

Anoniem zei

Hi! I would like to share your recipes on our site myTaste.be. Making your content available to our users would increase the visits to your blog and we would happy to have your nice images and recipes with us :). If you like the idea, please, visit mytaste.be. You will find a link with the instructions clicking on the link just under TOP 10 food blogs.