vrijdag 3 december 2010
RoomBorstPlaat / Fondant
200 g fijne kristalsuiker / 200 g fine white sugar
4 el slagroom / 4 tbs cream
25 g roomboter / 25 g butter
enkele druppels essence (vanille, rum, ...)
few drops of essence (vanilla, rum, ...)
of 1/2 lepel cacao / or 1/2 tbs cacao
borstplaatvormpjes of kleine taartvorm / fondantforms or little cakeform
of silconencupcakevorm / or silicone cupcakeform
maakt de vorm even nat / rinse the forms
Suiker met room en boter in een steelpan op laagvuur (eventueel cacao erbij)
constant (!) roeren met houten lepel, ongeveer 5 minuten doorkoken
Als de laatste druppel als een draad aan lepel hangt
essence erdoor doen
pan van het vuur en stevig blijven doorroeren tot je een krassend geluid hoort
Direct in de vorm schenken, af laten koelen en goed hard laten worden
Na 15 minuten uit de vorm halen en verder hard laten worden
Sugar, cream and butter in a saucepan on low fire
(if you want to make cacaoflavour put in the cacao )
keep steering all the time with a wooden spoon for about 5 minutes
When the last drop makes a thread on your spoon put in the essence
turn down the stove
Keep on steering until you hear a scratching sound
Put in the forms immediately, put a way
after 15 minutes take out the Fondant
♡
DWZI tekening met Pepernotenrecept
komt morgen
Jan is naar de studio met zijn computer
dus ik kan nu niet inscannen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
17 opmerkingen:
Daar zal ik eens aan gaan beginnen.
Bedankt !
ook al zo gloeiende lekker.... alleen valt je glazuur zo van je tanden!! maar ach, wat geeft het!
fijn weekend
Oh, mijn lievelings Sinterklaassnoepgoed! Ik maakte het ook wel eens, leuk om nog met de kinderen te gaan doen.
Mooie winterse foto's. Leuke jas van Rover ook! Fijn weekend!
Wat een gave winterse foto's en wat een heerlijke tuin hebben jullie!
Ohg wat een sentiment. Zo mierzoet dat je er hoofdpijn van krijgt maar borstplaat is zoooo lekker.
En wat een mooie sfeerbeelden weer!
En wat een lieve beer!!
Wat lekker zeg....
en gezellig Knut ook mee naar buiten!
De ingrediënten lust ik wel, maar borstplaat kan ik wel afblijven. Ik ben meer van de marsepein.
Leuk dat je dat maakt.
Groetjes
Yum! Ik weet wat ik vanmiddag ga doen!
Hmmmm dat ga ik ook eens proberen!
het bereiden was al heerlijk, de smaak evenzo, de hartvorm prachtig, maar de textuur niet helemaal zo als het hoort, we konden het nog net niet drinken, maar ook niet breken ;-) zo zie je maar dat ik me beter heel precies aan de hoeveelheid ingredienten moet houden. Mijn hart werd niet meegenomen, ligt nog steeds in de koelkast, met een hap er uit, dat dan weer wel ....
;-)
...what a nice photo! I'm sure cookies were yummi. Have a nice day!
Darija
Heerlijke Anton Pieck-achtige taferelen!!
@ Nien; mijn moeder zei ook al; 'Elvis kan zo op een Drostekoekblik'
Oh lekker! En ooohhh gave muts van Elvis!!
Isn't it funny that I have to come here to enjoy the snow vicariously?? Here in "snowy" Colorado, winter will not come this year. Still warm and sunny out! I love your snowy shots!! OX
Een reactie posten